Verlagen cholesterol tegen liefdesverdriet?

verlagen cholesterol tegen liefdesverdriet

verlagen cholesterol tegen liefdesverdriet

Amerikaans onderzoek onder 2000 volwassenen wees uit dat de kans op een hartaanval in de eerste 24 uur na het overlijden van je partner 21 x zo hoog is.

Helpt het verlagen van het cholesterolgehalte in zo’n geval? Hoogstwaarschijnlijk! Hart- en vaatziekten zijn in Nederland doodsoorzaak nummer een en een gezonde cholesterolspiegel kan hart- en vaatziekten voorkomen.

Werk aan de winkel dus. Maar eerst:

Wat is cholesterol? Wat is goede en wat is slechte cholesterol? Wat is een gezond voedingspatroon? Welke medicijnen kun je bestellen om cholesterol te verlagen?

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vettige stof die je binnenkrijgt via je voeding en die je lichaam zelf kan aanmaken. Je lichaam heeft cholesterol nodig om cellen, hormonen en gal te maken. Zonder cholesterol kun je niet leven, maar een teveel is ook niet goed.

Door een verhoogd cholesterol worden bloedvaten nauwer. Bloed kan dan niet meer zo goed doorstromen. Er kunnen bloedpropjes ontstaan die je bloedvaten afsluiten. Hart of hersenen krijgen dan tekort aan zuurstof. En dat kan weer leiden tot een TIA, een beroerte of een hartinfarct.

De goede cholesterol heet HDL.

HDL haalt het overschot aan cholesterol op en transporteert dit naar je lever, zodat het daar kan worden afgebroken. HDL heet daarom ook wel “goed” cholesterol.


LDL, de ‘slechte’ cholesterol

LDL is de belangrijkste drager van cholesterol in het bloed. LDL laat cholesterol achter op de aderwanden, waardoor er zich een harde, dikke laag vormt die men cholesterolplaque noemt. Na verloop van tijd maakt die cholesterolplaque de slagaders nauwer.


Wat is een gezond voedingspatroon?

Met name het eten van teveel verzadigd vet heeft een nadelige invloed.

 • eet gevarieerd
 • vermijd vetten en suikers
 • wees matig met alcohol
 • eet vers fruit en groenten, ze bevatten geen cholesterol
 • volkorenbrood is beter dan wit brood
 • vermijd friet, kroketten, chips
 • vermijd boter en sauzen
 • magere melk en magere kaas is beter dan volle melk en vette kaas
 • eet niet meer dan 3 eieren per week, ook niet in salades, pannenkoeken etc
 • eet mager vlees en zeker geen vette worst of hersenen of lever
 • vis is goed, maar vette paling weer minder goed
 • schaal- en weekdieren bevatten niet veel vet, maar wel cholesterol

verlagen cholesterol met Zocor

verlagen cholesterol met Zocor


Welke medicijnen kun je bestellen om cholesterol te verlagen?

Zocor wordt gebruikt voor de behandeling van een te hoog cholesterolgehalte in het bloed als een dieet en andere maatregelen onvoldoende werken. Meer info en Zocor bestellen.

Lipitor rem de aanmaak van cholesterol in de lever en verlagen het cholesterol- en vetgehalte in het bloed. Meer info en Lipitor bestellen
Lipitor bestellen.

Crestor verlaagt het slechte cholesterol (LDL-cholesterol) en verhoogt het goede cholesterol (HDL-cholesterol). Meer info en Crestor bestellen.

Voor meer informatie over deze cholesterolverlagers, zie ook: www.verlagencholesterol.nl

Om hart- en vaatziekten te voorkomen is het, naast het verlagen van je cholesterolgehalte, ook belangrijk dat je een gezond gewicht hebt, voldoende beweegt, niet rookt en stress zoveel mogelijk probeert te vermijden.

Met een fit en gezond lijf gaat u vrolijker door het leven. Mocht uw partner overlijden dan is de kans 21 keer zo groot de eerste 24 uur om een hartaanval te krijgen. Door uw cholesterol te verlagen, verkleint u deze kans ook nog eens!

Be Sociable, Share!

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment