Propecia het medicijn tegen kaalheid?

propecia tegen kaalheid

propecia tegen kaalheid

Hier vindt u meer informatie over 4 verschillende soorten kaalheid, de oorzaken per soort van kaalheid en welk medicijn tegen kaalheid is er?

Er zijn 4 soorten kaalheid:

 1. Genetische kaalheid
 2. Plekgewijze kaalheid
 3. Diffuse kaalheid
 4. Kaalheid door littekens

1. Genetische kaalheid

Het gaat hier om een natuurlijk proces waar 70% van de mannen en 40% van de vrouwen mee te maken krijgt. De oorzaak van deze vorm van kaalheid ligt bij het hormoon dihydrotestosteron (DHT).

Bij gezonde mensen blijft een haar uit een haarzakje (follikel) 3 tot 5 jaar groeien. Daarna groeit er uit hetzelfde haarzakje een nieuwe haar. Dit proces herhaalt zich zo’n 20 keer. Wanneer echter onder invloed van het hormoon DHT de haren niet 3-5 jaar groeien maar korter, dan is het haarzakje sneller door de 20 opeenvolgende haren heen.

DHT zorgt voor een slechtere doorbloeding van het haarzakje en daarmee wordt de levensduur van een haar van 3-5 jaar tot soms maar enkele maanden verkort.

Een haar aan het einde van z’n leven valt uit. Een gezond mens met zo’n 100.000 haarzakjes, verliest ongeveer 50 haren per dag. Dit is normaal. Pas wanneer er meer uitvallen kun je spreken van overmatige haaruitval. En wanneer er uit een haarzakje geen nieuwe haar meer komt, dan pas spreek je van het proces van kaal worden.

Het hormoon Dihydrotestosteron (DHT) is overigens een belangrijk hormoon bij de ontwikkeling van ‘mannelijkheid’. Mannelijke embryo’s hebben het hard nodig en in de pubertijd stuurt het de ontwikkeling van jongen naar volwassen man.

Wat is de reden dat mannen juist boven op hun hoofd kaal worden? Het hormoon DHT hecht zich aan de androgeenreceptoren in de haarzakjes en het is genetisch bepaald dat alleen de haren aan de bovenkant van het hoofd zijn uitgerust met androgeenreceptoren.

propecia bestellen

propecia bestellen

Het bewezen medicijn tegen genetische kaalheid is Propecia.

Propecia, met finasteride als werkzame stof, remt het proces waarbij het haar steeds korter en dunner wordt. Propecia voorkomt het verschrompelen van de haarzakjes door de aanmaak van DHT (dihydrotestosteron) te verminderen. Niet alleen is bewezen dat 1 tablet Propecia per dag haarverlies kan stoppen, bij 2 op de 3 mannen zal het ook nog eens de haargroei bevorderen. Propecia bestellen.

2. Plekgewijze kaalheid

Hier gaat het om een tijdelijke kale plek. Deze moet niet verward worden met de typische kale kruin als begin van kaalheid van de hierboven beschreven genetische kaalheid. De pleksgewijze kaalheid kan stress als oorzaak hebben, maar de wetenschap is daar nog niet definitief over uit. Pleksgewijze kaalheid kan zich ook voordoen op andere lichaamsdelen dan het hoofd. Meestal geneest het vanzelf.

3. Diffuse kaalheid

Diffuse kaalheid komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Plotseling vallen er per dag 70 – 100 haren uit. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen om dit proces te stoppen. De mogelijke oorzaken zijn:

 • een infectie
 • stress
 • medicijngebruik
 • voedingspatroon (gebrek aan eiwit of vitamine bijvoorbeeld)
 • slechte schildklier
 • bloedsuikerziekte

4. Kaalheid door littekens

De littekens kunnen ontstaan door:

 • verbranding
 • verwondingen
 • infecties
 • bestraling

 

Be Sociable, Share!

Nog geen reacties, bent u de eerste?

Leave a comment